Tuesday, July 23, 2013

Doktor Muda tengah training..Esok periksa huhuhu



Hari ni geng-geng Doktor Muda dengar taklimat 
untuk exam esok...
Esok nak periksa baru hari ni nk study ker?????
Siapa yang harus dipersalahkan .....
Adakah cikgunyer atau muridnyer.....
Lu pikirlah sendiri...!

Yang ni cikgunya....


Cikgu Fauziah & Cikgu Siti Aminah

Apa pun x dapat dipersalahkan semua sbb surat arahan baru jer keluar utk Doktor Muda ni jawab exam Khamis ni sebelum depa bercuti Jumaat ni....

Selamat mendengar taklimat dan selamat jawab exam esok yer...


Monday, July 15, 2013

This is my FAMILY...

Moga sentiasa dalam kegembiraan dan kebahagiaan dunia dan akhirat...
Moga sentiasa dalam rahmat ALLAH SWT..
Amin....


Sunday, July 14, 2013

Budak-budak 3Maju yang "jakun" duduk PSS

Hari ni aku ganti kelas Miss Herni...Adehhhhh
Bawak budak 3 M ni masuk PSS...
Ni lah gelagat depa yang tengah teruja tgk eden buek blog....

Cikgu Nida: Ok murid-murid tengok cara cikgu buat blog ni yer....
Murid-murid:  Baik cikgu......





HARITH & Lukisan ikannya, HUSNA & Lukisan katun Gumball.....Try komen ada serupa x?

Karya Alyaa Husna.
Lukisan kegemaran: Gumball




    
Amir Harith dgn katun ikannya...








                    

            Rasa-rasa sama tak????                    


Friday, July 12, 2013

Untuk Abah

Tadi balik sekolah ambik Husna tgk abah baring jer.  Ibu kata pinggang dia sakit sakit...Maybe bekas cucuk amik air tulang sum-sum masa kimo haritu agaknyer.
Risau jugak sbb hari ni dia nampak letih berbanding semalam.
Bila tanya "Abah dah makan ubat" jawabnyer "Dah pagi tadi masa sahur".  Cakap jugak kat abah kalau x larat x payah puasa, takut mudarat kat badan.
Tapi abah ni degil. Semangat tenteranya masih menebal lah rasanya.
Kalau dapat teruskan puasa Alhamdulillah..
Buka nanti jgn lupa amik suplement yer abah..
Moga abah cepat sembuh, kuat semangat, sihat badan mcm dulu2..
Amin.....


Ni suplement utk abah.
Mudah-mudahan abah cepat sembuh BEBAS dari kanser


Monday, July 8, 2013

Bedak Thanakha , Tudung Bawal, Tudung Outer Syria...MURAH2..

Saper2 yang nak cuba pakai bedak Thanakha ni saya ada jual dgn harga yang paling murah.
110g hanya RM25 shj
Memang berbaloi...
Satu bekas tu rasanya kalau pakai 3 bulan pun belum tentu habis tau!



saper yang ada

JERAWAT BATU, JERAWAT PASIR JERAGAT 

Saya syorkan guna sabun Secret Soap ni.....
Saya pun pakai so mmg marbelessss..
Pakai byk kali pun kulit x kering n x pedih....



NAK TUDUNG UTK RAYER!!!!!
 Try tgk link ni.  Memang murah tau!

saper2 yang nak boleh sms 019-3416166
atau komen jer kt ruangan fb kat atas tu...
selamat shopping ngee ngeee ngeeeee

ABAH DAH BALIK....ALHAMDULILLAH


 Alhamdulillah Abah dah balik ke rumah...Syukur sangat-sangat.  Walaupun dia rasa sangat lemah tapi semangatnyer tetap kuat.
Kak Noni cakap " Abah kan bekas askar, mesti kuat kan" ...hehehe Ayat nak sedapkan hati..
Abah senyum jer..
Cuma sekarang dia nk rehat jer. doktor kata 2 minggu kena duduk rumah..Jangan bercampur sgt dgn org  sbb takut depa bawak virus mcm selsema, batuk dll lagi lah..
Ni kena belikan abah topeng jerebu ni hehehe

Sorylah kakak ku Noor Nizam  kena tunggu sampai maghrib sbb nak Transfer Faktor Advance tu.  Harap hang jgn lupa jugak nk makan. Ingat hang kena jaga 3 orang and + diri hang = 4 orang.  So mmg kena kuat semangat n body. 

Abg Along punya TF, uda dh letak umah mak. Ada masa amik n makan. Bagi hilang trus gaut tu..


Yg tepi utk Abg Along. Yg tgh utk Abah n yang tepi kanak utk Kak Noni.

Yok jadi sihat...Sayangi diri n keluarga tersayang!!!! nge ngee ngeeee



Sunday, July 7, 2013

TRAGEDI KUIH RAYA...

Ni kuih raya yang eden buek tahun lepas.
Resepi adik ipar yg bagi. Tq Nurul Juazean bt Hamdan.
Resepi hang ni jugak telah difaraid kpd makcik kantin sekolah n sedara mara terdekat....
Mmg mabelesss sedap...
SEDAP WALAU RUPANYA HODOH !!!
Heheh ...

Sbb kuih ni jugaklah duit kopak RM150 hanya untuk mengeluarkan bertih beras dlm telinga anak dara Alyaa Husna...Adehhhh
Punyalah kreatif terpaksalah bawak dia ke KPJ Specialist Hospital utk keluarkan bertih beras yg dimasukkan dlm telinga.
Ada satu masa jagung pop corn pun ada dlm telinga dia...Atuk kata nasib baik x tumbuh.....
Anak-anak....Anak saperlah tuh..

Alyaa Husna

Saper2 nak ni ler resepinyer.....
Nanti korang tambah2 lah bertih beras ker, kuaci ker..mmg bertambah perghhhhhh lah 
Sedapppp   sangat....

CHOC CHIP BISCUIT

Bahan A:-

280g (2 1/4 ) cup tpg gandum
10g serbuk koko
2sdb tpg jagung
1/2 sdk soda bikarbonat
2sdb susu tepung
secubit garam

Bahan B:-

250gm mentega
150g gula castor
1/2 sdk esen vanilla
1 bji kuning telur
100g (1/2cup) choc chip
100g chopped walnut @ almond

CARA:-

-Pukul mentega+castor+esen hingga kembang
-Masukkan telur & pukul rata
-Masukkan bahan ayak, kacau sebati dgn spatula @ tangan
-Masukkan chop chic & kekacang
-Sudukan atas dulang

SELAMAT MENCUBA..


NILAM Oh NILAM

Kerja yang dah ditangguh bulan lepas kena habiskan jugak bulan ni....
Minggu lepas tak 'dan' nak buat asyik pikirkan pasal ABAH TERSAYANG...
so minggu ni kena pulun isi...kalau tak letih lah n makin bertimbunlah nak key-in...

Allahumma Rabbi Yassir Wala Tuassir...Amin...


Sesambil tu melayan jiwa yang kacau (mcm2 nak pikir) dengan dgr bacaan Yaasin...
Jom sama2 join...sekurang-kurangnya hati join baca kan..n telinga dengar ayat suci Al-Quran...dpt ketenangan....


Saturday, July 6, 2013

Alhamdulillah....

Syukur sangat dipertemukan dengan 4Life saat2 KECEMASAN mcm ni...
Tq pada Kak G (Fauziah Abd Samad) sbb x boring menjawab panggilan dan sms saya...
Banyak ilmu saya dpt dr blog Kak g..tq yer..
Saper2 nak info boleh tgk blog Kak g http://www.dapurkakjee.com/